Duurzaam en onze verpakkingen: Papierwise Karton


Voor alle doosjes van de Skoon bars maken we gebruik van Paperwise karton. Dit innovatieve materiaal biedt niet alleen een duurzaam alternatief voor traditioneel karton, maar het draagt ook bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk voor ons als bedrijf.

Wat is Paperwise karton?

Paperwise karton is een revolutionair product dat wordt vervaardigd uit landbouwafval. Dit afval, dat normaal gesproken wordt verbrand, wordt nu op een milieuvriendelijke manier omgezet in hoogwaardig karton. Het belangrijkste ingrediënt van Paperwise is bagasse, een restproduct van suikerriet. Door dit afval te gebruiken als grondstof voor karton, wordt de druk op traditionele bossen verminderd en wordt een hernieuwbare bron benut.

Milieuvriendelijkheid als drijvende kracht

Het gebruik van Paperwise karton biedt verschillende milieuvoordelen. Ten eerste draagt het bij aan het verminderen van de ontbossing, aangezien het hoofdbestanddeel, bagasse, afkomstig is van suikerrietplantages en niet van bomen. Hierdoor wordt de biodiversiteit behouden en worden waardevolle ecosystemen niet aangetast.

Bovendien heeft de productie van Paperwise karton een lagere ecologische voetafdruk in vergelijking met traditioneel karton. Het verwerken van landbouwafval tot karton vereist over het algemeen minder energie en water in vergelijking met de productie van karton uit houtpulp. Daarnaast wordt bij de productie van Paperwise minder gebruikgemaakt van chemicaliën, wat de impact op het milieu verder vermindert.

 Conclusie

Het is duidelijk dat Paperwise karton een veelbelovend alternatief is t.o.v. traditioneel karton. Door landbouwafval om te zetten in hoogwaardig karton, draagt dit innovatieve materiaal bij aan het verminderen van de impact op het milieu. Bovendien biedt het de mogelijkheid om duurzaamheid  en kwaliteit van verpakking samen te laten gaan.

Door het gebruik van Paperwise karton dragen ook weer bij aan een groenere planeet en dat doen we met plezier ondanks dat paperwise karton wel iets duurder is.