Onze Ingrediënten

Skoon Cosmetics maakt enkel producten met 100% natuurlijke ingrediënten voor een gezondere huid, haar en milieu. Graag lichten wij de werking van de waardevolle ingrediënten uit de natuur hieronder toe.

Aloë Vera

Aloe Barbadensis (Aloë Vera) Bladsap staat ook bekend als de ‘wonderplant’. Aloë Vera is nuttig voor alle haartypes, vooral voor droog en beschadigd haar. Het is aangetoond dat regelmatig gebruik van Aloë Vera in je haar dode huidcellen op de hoofdhuid herstelt, de haargroei bevordert, jeuk op de hoofdhuid voorkomt, roos en hoofdhuidaandoeningen vermindert, werkt als een geweldige conditioner en je krullende haar glad en glanzend maakt.

Avocado

Persea Gratissima-olie of avocado-olie is een waardevolle bron van eiwitten, essentiële vetzuren en vitamine A en C. Het is een van de meest doordringende oliën en wordt gebruikt om de droge, beschadigde of vroegtijdig verouderende huid te hydrateren, verzachten en genezen. Het voedt en hydrateert droog haar en hoofdhuid.

Sheaboter

Butyrospermum Parkii Butter, sheaboter, komt van de noot van de Afrikaanse sheaboom. Sinds de dagen van Cleopatra's Egypte is dit een ingrediënt dat gebruikt wordt als/in cosmetica en wordt verhandeld als een kostbaar product. Het heeft waardevolle antioxiderende, ontstekingsremmende en verzachtende eigenschappen. Het is effectief om huid en haar te hydrateren en te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Amandelmelk

Prunus Amygdalus Dulcis Seed Extract of Amandelolie komt van het persen van de zaden van de amandelboom (amandelnoten) en het extraheren van olie uit wat eruit komt. Amandelen worden in veel oude culturen gewaardeerd om hun helende en gezondheidseigenschappen, waaronder hoge gehaltes aan eiwitten, omega-9-vetzuren en vitamine E. Amandelolie kan de glans en kracht van je haar verbeteren.

Overige Ingrediënten

Sodium Coco-Sulfate 5

Natrium Coco-Sulfaat is een volledig natuurlijke vaste, sterk anionische oppervlakte-actieve stof. Het beoogde gebruik is als primair schuimmiddel in persoonlijke reinigingsproducten. Dat is afgeleid van natuurlijke kokosolie waardoor het ook natuurlijke conditionerende eigenschappen heeft.

Citric Acid

Citroenzuur komt van nature voor in citrusvruchten, vooral citroenen en limoenen. Citroenzuur is een geweldige verbinding om jeukende hoofdhuid te behandelen. Citric Acid helpt de jeukende hoofdhuid te verzachten en bevordert de haargroei.

Sodium C12-18 Alkyl Sulfate

Sodium C12-18 Alkyl Sulfate is een ingrediënt op basis van plantaardige vetten en oliën. Met zeer goede was- en schuim actieve eigenschappen.

Aqua

Aqua ofwel water wordt als een oplosmiddel gebruikt dat helpt bij het mengen en binden van de ingrediënten.

Xylitylglucoside

Xylitylglucoside is een ingrediënt afgeleid van twee waterbindende plantensuikers, xylitol en glucose. Het werkt om de hydratatie van de huid en het haar te verbeteren door waterverlies te voorkomen.

Anhydroxylitol

Anhydroxylitol is een natuurlijk ingrediënt dat wordt gewonnen uit suiker van tarwe en hout. Anhydroxylitol heeft een sterke vocht inbrengende werking.

Xylitol

Xylitol wordt ook wel "houtsuiker" genoemd omdat het wordt gewonnen uit de schors van berkenbomen. helpt bij het bestrijden van schilfers en het herstellen van vocht in uw hoofdhuid en haar, waardoor uw haar licht en gezond aanvoelt.

Sodium Cocoyl Glutamate

Sodium Cocoyl Glutamate is een oppervlakte-actieve stof afgeleid van kokosolie, maïs en fruitsuikers (glucose). Het biedt superieure reiniging en heeft een verzachtende werking en laat het haar glanzen.

Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride

Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride is een in water oplosbaar derivaat van natuurlijke Guargom, en levert conditionerende eigenschappen aan shampoos en haarverzorgingsproducten na het wassen. Het neutraliseert de negatieve ladingen op haarlokken waardoor het haar niet statisch of verward raakt.

Sodium Chloride

Natriumchloride is een zout, de meest gebruikte viscositeitsversterker in shampooformules. Het wordt vaak gebruikt om de viscositeit te verbeteren, waardoor de shampoobars niet snel uiteenvallen of wegsmelten en een romige textuur krijgt.

Hydrolyzed Vegetable Protein

Gehydrolyseerde plantaardige proteïne, gemaakt van planten zoals soja, maïs of tarwe. Vanwege de hydraterende en beschermende eigenschappen verhoogt dit plantaardige eiwit het vermogen van elke haarstreng om vocht vast te houden, waardoor het haar glans krijgt en beter doorkambaar wordt.

Citrus Aurantium Dulcis Peel Extract

Citrus Aurantium Dulcis Peel Extract is een extract van de sinaasappel. Het wordt gebruikt als emulsiestabilisator, haarconditioner en als geurstof.

Citrus Grandis Peel Extract

Citrus Grandis Peel Extract is een extract van de vrucht van de grapefruit. Het wordt gebruikt als emulsiestabilisator, geurstof en voor de hoofdhuid.

Helianthus Annuus Hybrid Oil

Zonnebloemolie gemaakt van een hybride zonnebloemolie, die voornamelijk oliezuurvetzuren bevat, in tegenstelling tot gewone zonnebloemolie. Het wordt gebruikt om het uiterlijk van een droge of beschadigde huid en haar te verbeteren door schilfering te verminderen en de soepelheid te herstellen.

Hedychium Spicatum Extract

Gemberlelie, een natuurlijke volumizer en bevordert de haargroei, vooral bekend om het effect van dikker wordend haar. Versterkt de hoofdhuid, stimuleert de groei en verhoogt de vitaliteit en geeft volume en glans. Het helpt om het haar te ontwarren en tegelijkertijd gladder te maken.

Prunus Armeniaca Fruit Extract

Prunus Armeniaca Fruitextract gemaakt van de abrikoos. Het is het ingrediënt bij uitstek voor hydraterende en anti-verouderingsverzorging, omdat het bekend staat om het satijnzacht maken en het doen stralen van huid en haar.

Daucus Carota Sativa Root Extract

Daucus Carota Sativa Root Extract is een extract van de wortels van de wortel. Een etherische olie die rijk is aan bètacaroteen, oranje of rode verbindingen die voorlopers zijn van vitamine A en van nature in planten voorkomen. Ook rijk aan vitamine E, bevordert de regeneratie van huidcellen en stimuleert de productie van talg in een droge hoofdhuid en huid. Door het hoge gehalte aan antioxidanten is het een uitstekend natuurlijk conserveringsmiddel in cosmetica producten.

Pyrus Malus Fruit Extract

Pyrus Malus Fruit Extract is een appelsoort, de pectine die ervan wordt afgeleid wordt gebruikt als verdikkingsmiddel en de vrucht is een enorme bron van polyfenolische antioxidanten, waardoor het op bekwame wijze meerdere soorten vrije radicalen kan wegvangen voordat ze de huid beschadigen.

Lavandula Angustifolia Flower Leaf Stem Exract

Lavandula Angustifolia Flower Leaf Stem Exract is een extract van de bloemen, bladeren en stengels van de lavendelplant, het wordt gebruikt als geurstof en als conditioneringsmiddel dat het verlies van water uit het haar en de huid vertraagt door een barrière te vormen.

Simmondsia Chinensis Seed Oil

Simmondsia Chinensis Zaadolie, bekend als Jojoba-olie. Het werkt als een vochtinbrengende en verzachtende stof om de elasticiteit en soepelheid van het haar te verbeteren.

Plumeria Rubra Flower Extract

Plumeria is nauw verwant aan oleander, algemeen bekend als frangipani-olie die diep reinigende eigenschappen en een verhelderend vermogen heeft.

Rosmarinus Officinalis Leaf Extract

Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, afgeleid van de bladeren van Rosmarinus officinalis - "Rozemarijn" - een puur antioxidant-additief dat de karakteristieke geur van rozemarijn vasthoudt. Het wordt vaak toegevoegd aan drageroliën of etherische oliën om hun versheid verder te verbeteren en te behouden en tegelijkertijd de oxidatie te voorkomen die ze afbreekt.